Cercar en aquest blog

Quanta gent ha passat per aquí?


He pres una decisió

Fa temps que hi pensava, però avui m'he decidit.
Espero tenir una bona rebuda, i poder compartir amb qui sigui que hi hagi a l'altra banda de la pantalla les meves inquietuds, les meves petites creacions, les meves descobertes.
No sé massa bé com començar, però avui faig el primer pas.
Voleu entrar al bloc? Hi esteu convidats.

diumenge, 13 d’abril de 2014

Jornades educatives. S'acosta Sant Jordi ...

Aquest ja és el tercer any que em criden per a participar en les jornades educatives de l'institut S'Agulla. Em fa molta il·lusió participar-hi, i encara més quan em diuen que, quan pregunten als alumnes qui volen que els faci algun taller, jo sóc a gairebé totes les llistes. Mola!
Enguany, per problemes de compatibilitat horària, només he pogut fer un taller a un dels cursos, i no a dos, com sempre. Eren els alumnes de primer curs de tècnic en educació infantil, i com que no tenen previst visitar cap taller de fabricació de titelles, la idea era que es poguessin introduir una mica en aquest món màgic. Com que d'aquí a no res ja serem a Sant Jordi, ens va semblar bona idea construir un Sant Jordi i un drac. El drac, si heu seguit una mica el bloc, ja el coneixeu. Un mitjó vell, algunes càpsules de cafè, una mica de goma EVA i ... ja tenim un drac que no fa gens de por! I per al cavaller, una cullera de fusta, que de mica en mica anem transformant. Els cabells, la cara, la roba, les bótes, i per descomptat, els detalls que el converteixen en cavaller: la llança i el casc.
Com a complement, i per a demostrar que es pot fer servir gairebé qualsevol material per a transformar-lo en titella, un cavall. O us pensàveu que Sant Jordi aniria a peu a la recerca del drac? Amb la tapa d'una capsa de cartró i un pal de "pinxito", i en un vist i no vist, ja tenia el cavall.
Au va! Anem a buscar el drac! Voleu venir?

Este es ya el tercer año que me llaman para participar en las jornadas educatives del instituto S'Agulla. Me hace mucha ilusión participar, y todavía más cuando me cuentan que, cuando preguntan a los alumnos quién quieren que les haga algún taller, estoy en casi todas las listas. ¡Mola!
Este año, por problemas de compatibilidad horaria, sólo he podido dar un taller a uno de los cursos, y no a dos, como siempre. Eran los alumnos de primer curso de técnico en educación infantil, y como no tienen previsto visitar ningún taller de fabricación de marionetas, la idea era que se pudieran introducir un poco en este mundo mágico. Como en nada estaremos en Sant Jordi, me pareció buena idea construir un Sant Jordi y un dragón. Al dragón, si habéis seguido un poco el blog, ya lo conocéis. Un calcetín viejo, algunas cápsulas de café, un poco de goma EVA y ... ¡ya tenemos un dragón que no da nada de miedo! Y para el caballero, una cuchara de madera, que poquito a poco vamos transformando. El pelo, la cara, la ropa, las botas, y por supuesto, los detalles que lo convierten en caballero: la lanza y el casco.
Como complemento, y para demostrar que se puede utilizar casi cualquier material para transformarlo en marioneta, un caballo. ¿O creíais que Sant Jordi iba a ir andando a buscar al dragón? Con la tapa de una caja de cartón y un palo de pinchito, y en un visto y no visto, ya tenía el caballo.
¡Venga! ¡Vamos a buscar al dragón! ¿Queréis venir?