Cercar en aquest blog

Quanta gent ha passat per aquí?


He pres una decisió

Fa temps que hi pensava, però avui m'he decidit.
Espero tenir una bona rebuda, i poder compartir amb qui sigui que hi hagi a l'altra banda de la pantalla les meves inquietuds, les meves petites creacions, les meves descobertes.
No sé massa bé com començar, però avui faig el primer pas.
Voleu entrar al bloc? Hi esteu convidats.

dilluns, 21 d’abril de 2014

Classes de rus. Matrioshka sorpresa

Per fi tinc el meu diploma de llengua russa! Només són vuitanta hores ... de moment. Des del mes d'octubre, i durant tres hores a la setmana (que entre una cosa i l'altra m'han acabat de complicar la vida) he assistit a classes de rus, amb una professora nadiua, la Natasha, i un grupet de companys molt ben avingut.

El rus és una llengua moooolt complicada, però em sembla que una mica sí que n'hem après. Com a mínim, podem dir bon dia i bona tarda, donar les gràcies, dir algun número i potser mantenir una petita conversa, això sí, a ritme molt lent. Si un rus parla ràpid, entendre'l és gairebé missió impossible!

L'últim dia de curs va coincidir amb l'aniversari de la profe. No li vaig preguntar quants anys feia. Mira, vaig perdre una ocasió de practicar els números, je je. Em va semblar que seria bona idea fer-li un regalet, per la paciència que va tenir durant tot el temps que van durar les classes, i perquè així tenia una excusa per fer alguna coseta diferent, que ja sabeu que sempre que puc m'enredo ... Li vaig fer una matrioshka de feltre. La pot fer servir de clauer, perquè li vaig cosir una argolleta per a les claus, però també la pot utilitzar com a perfumador d'algun calaix. En lloc d'omplir-la de fibra, la vaig omplir de flors d'espígol, que fa una oloreta boníssima ... Vaig improvisar uns brodadets amb fil gruixut de diferents colors, i amb una puntadeta aquí i una altra allà, en un parell d'horetes, vaig tenir enllestida la matrioshka. Us agrada?

¡Por fin tengo mi diploma de lengua rusa! Sólo son ochenta horas ... de momento. Desde el mes de octubre, y durante tres horas a la semana (que entre una cosa y otra han acabado de complicarme la vida) he asistido a clases de ruso, con una profesora nativa, Natasha, y un grupito de compañeros con el que nos hemos entendido muy bien.

El ruso es una lengua muuuuy complicada, pero creo que algo sí que hemos aprendido. Como mínimo, podemos decir buenos días y buenas tardes, dar las gracias, decir algún número y tal vez mantener una pequeña conversación, eso sí, a ritmo muy lento. Si un ruso habla rápido, ¡entenderlo es casi misión imposible!

El último día de curso coincidió con el aniversario de la profe. No le pregunté cuántos años cumplía. Mira, perdí una ocasión de practicar los números, je je. Me pareció que sería buena idea hacerle un regalito, por la paciencia que tuvo durante todo el tiempo que duraron las clases, y porque así tenía una excusa para hacer alguna cosita distinta, que ya sabéis que siempre que puedo me enredo ... Le hice una matrioshka de fieltro. La puede usar como llavero, porque le cosí una argollita para las llaves, pero también la puede utilizar como perfumador de algún cajón. En vez de rellenarla con fibra, la rellené con flores de espliego, que tiene un aroma delicioso ... Improvisé unos bordados con hilo grueso de distintos colores, y con una puntadita aquí y otra allá, en un par de horitas, tuve lista la matrioshka. ¿Os gusta?