Cercar en aquest blog

Quanta gent ha passat per aquí?


He pres una decisió

Fa temps que hi pensava, però avui m'he decidit.
Espero tenir una bona rebuda, i poder compartir amb qui sigui que hi hagi a l'altra banda de la pantalla les meves inquietuds, les meves petites creacions, les meves descobertes.
No sé massa bé com començar, però avui faig el primer pas.
Voleu entrar al bloc? Hi esteu convidats.

divendres, 22 de març del 2013

Al fons d'un calaix ...

Mentre preparava els tallers de les jornades educatives vaig buscar molta informació. Ja sabeu que internet és una mina, i si es busca bé, es troben coses d'allò més interessants. Buscava idees sobre materials i maneres d'imprimir, i vaig trobar una cosa que em va sorprendre. Es tractava de pintar amb ceres sobre paper de vidre i transferir la imatge dibuixada sobre una samarreta, planxant-la directament. Em va semblar molt curiós, i com que jo sóc com sóc, no vaig poder evitar comprovar-ho. Què voleu que hi faci, sóc així!

Vaig anar a comprar un parell de fulls de paper de vidre, per si amb un de sol no en tenia prou, i vaig rescatar les ceres del fons d'un calaix, on hi guardo mil i una coses a les que algun dia trobaré la utilitat.
Després de fer el dibuix, molt simple, sobre el full de paper de vidre, vaig preparar una samarreta (si sortia bé pensava regalar-la a la Mariona) i vaig endollar la planxa. Un cop tot ben col·locadet, vaig posar un drap sobre el revers del paper i ... a planxar!

Quan vaig aixecar una cantonada del full ... no m'ho podia creure! Havia sortit! I a més, havia quedat genial!
Fantàstic! Això de navegar per internet, de vegades, té aquestes coses. Ho trobes, ho proves ... i t'encanta! Em sembla que no trigaré a repetir l'experiència. Això sí, primer m'agradarà saber com queda la samarreta després de rentar-la, però això ja és un altre tema.

Mientras preparaba los talleres de las jornadas educativas busqué mucha información. Ya sabéis que internet es una mina, y si se busca bien, se encuentran cosas de lo más interesante. Buscaba ideas sobre materiales y maneras de imprimir, y encontré algo que me sorprendió. Se trataba de pintar con ceras sobre papel de lija y transferir la imagen dibujada sobre una camiseta, planchándola directamente. Me pareció muy curioso, y como soy como soy, no pude evitar comprobarlo. Qué queréis que le haga, ¡soy así!

Fui a comprar un par de hojas de papel de lija, por si con una sóla no tenía suficiente, y rescaté las ceras del fondo de un cajón, en el que guardo mil y una cosas a las que algún día encontraré la utilidad. Después de hacer el dibujo, muy simple, sobre la hoja de papel de lija, preparé una camiseta (si salía bien pensaba regalársela a Mariona) y enchufé la plancha. Una vez todo bien colocadito, puse un trapo sobre el reverso del papel y ... ¡a planchar!

Cuando levanté una esquina del papel ... ¡no me lo podía creer! ¡Había salido! Y además, ¡había quedado genial! ¡Fantástico! Esto de navegar por internet, a veces, tiene estas cosas. Lo encuentras, lo pruebas ... ¡y te encanta! Creo que no tardaré en repetir la experiencia. Eso sí, primero me gustará saber cómo queda la camiseta después de lavarla, pero ese ya es otro tema.

Les ceres. Gairebé prehistòriques ...

Dibuix sobre la part aspra del paper de vidre

Col·locant el paper sobre la samarreta

Sorpresa! Aixecant el paper

Detall del dibuix imprès

Dibuix complet. Ha quedat molt bé!

Planxa, paper de vidre i ceres. Màgia!!!

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Júlia eres tremenda, me encanta tu impetu, ¡ves algo nuevo y a probarlo!. Pues yo también tengo curiosidad por saber que pasa cuando se lave la camiseta, ya nos lo contarás. Y los tampones que has hechos, ¡fantásticos!!

Júlia ha dit...

Ahora entenderás por qué pienso que los días deberían tener más de veinticuatro horas.

¡Si es que no me da tiempo a todo!

Ya os contaré qué pasa después del lavado. Espero que haya poco que contar.