Cercar en aquest blog

Quanta gent ha passat per aquí?


He pres una decisió

Fa temps que hi pensava, però avui m'he decidit.
Espero tenir una bona rebuda, i poder compartir amb qui sigui que hi hagi a l'altra banda de la pantalla les meves inquietuds, les meves petites creacions, les meves descobertes.
No sé massa bé com començar, però avui faig el primer pas.
Voleu entrar al bloc? Hi esteu convidats.

diumenge, 13 de novembre del 2011

Murrina de flor amb fons morat

Ja us vaig explicar com es feia una murrina. És un camp d'experimentació inesgotable. Es poden inventar tants dibuixos, tantes combinacions de formes i de colors, que gairebé podria publicar-se un bloc dedicat només a les murrines.

En aquest cas, vaig provar de fer una floreta. Com sempre, es van combinant xurros de diferents colors, fins a aconseguir la imatge desitjada. Un cop aconseguida la murrina, es pot fer que el dibuix sigui més gros (fent la peça més gruixuda) o més petit (fent-la rodar i que quedi més prima).

El treball, a més de fer la murrina, consisteix en anar recobrint una forma per a aconseguir un estampat més o menys regular, tot de floretes. N'he fet un parell d'anells, un penjoll i unes arracades. M'ha sobtat descobrir que, fregant una mica el material, s'aconsegueix que quedi lluent. I estalviant vernís!

Ya os conté cómo se hacía una murrina. Es un campo de experimentación inagotable. Se pueden inventar tantos dibujos, tantas combinaciones de formas y colores, que casi podría publicarse un blog dedicado exclusivamente a las murrinas.


En este caso, intenté hacer una flor. Como siempre, se van combinando churros de diferentes colores, hasta conseguir la imagen deseada. Una vez conseguida la murrina, se puede hacer que el dibujo quede más grande (haciendo la pieza más gruesa) o más pequeño (haciéndola rodar para que quede más fina).


El trabajo, además de hacer la murrina, consiste en ir recubriendo una forma para conseguir un estampado más o menos regular, todo de florecillas. He realizado un par de anillos, un colgante y unos pendientes. Me ha sorprendido descubrir que, frotando un poco el material, se consigue que brille ligeramente. ¡Y ahorrando barniz!

Murrina i llesques acabades de tallar

Arracades, penjoll i anells fets amb la murrina

Anells

Arracades

1 comentari:

Vicky Toledo ha dit...

Me encantan!!!
Es una maravilla lo que haces con las murrinas esas...