Cercar en aquest blog

Quanta gent ha passat per aquí?


He pres una decisió

Fa temps que hi pensava, però avui m'he decidit.
Espero tenir una bona rebuda, i poder compartir amb qui sigui que hi hagi a l'altra banda de la pantalla les meves inquietuds, les meves petites creacions, les meves descobertes.
No sé massa bé com començar, però avui faig el primer pas.
Voleu entrar al bloc? Hi esteu convidats.

divendres, 14 de desembre del 2012

Anells de fimo

El treball amb fimo és un procés lent i laboriós. A l'hora de fer una murrina, per exemple, cal pensar quina combinació de colors utilitzarem, com els combinarem entre ells, quina forma donarem a la murrina, i com l'aplicarem a la peça que volem realitzar.

Un cop decidit tot això, i cuita la peça al forn, li podem donar un aspecte brillant, però sense que resulti artificial, polint-la amb paper de vidre a l'aigua, començant pel de gra més gruixut i acabant pel més fi. Així aconseguirem que l'acabat de la peça sigui setinat. Brillant però sense excessos.

Mica en mica, a estonetes, vaig aconseguint acabar peces que ja tenia començades. Per a aquests anells, he aprofitat restes d'una murrina que ja tenia i n'he fet una de nova, amb colors i aspecte ben diferents. El tractament de la murrina també dóna peces amb els mateixos colors, però amb una aparença totalment diferent.

N'hi ha de totes mides. Espero que us agradin.

El trabajo con fimo es un proceso lento y laborioso. A la hora de hacer una murrina, por ejemplo, hay que pensar qué combinación de colores usaremos, cómo los combinaremos entre sí, qué forma daremos a la murrina, y cómo la aplicaremos a la pieza que queremos realizar.

Una vez decidido todo esto, y cocida la pieza en el horno, le podemos dar un aspecto brillante, pero sin que resulte artificial, puliéndola con lijas al agua, empezando por la de grano más grueso y acabando por la más fina. Axí conseguiremos que el acabado de la pieza sea satinado. Brillante pero sin excesos.

Poquito a poco, a ratitos, voy consiguiendo acabar piezas que ya tenía empezadas. Para estos anillos, he aprovechado restos de una murrina que ya tenía y he confeccionado una nueva, con colores y aspecto bien distintos. El tratamiento de la murrina también da piezas con el mismo colorido, pero con una apariencia totalmente diferente.

Hay anillos de todos los tamaños. Espero que os gusten.