Cercar en aquest blog

Quanta gent ha passat per aquí?


He pres una decisió

Fa temps que hi pensava, però avui m'he decidit.
Espero tenir una bona rebuda, i poder compartir amb qui sigui que hi hagi a l'altra banda de la pantalla les meves inquietuds, les meves petites creacions, les meves descobertes.
No sé massa bé com començar, però avui faig el primer pas.
Voleu entrar al bloc? Hi esteu convidats.

dijous, 26 de març de 2015

Buf, quin fred!

Semblava que ja teníem aquí la primavera, però torna a fer fred ... I així passa el que passa, que tothom està refredat.
Pels volts de les festes nadalenques vaig teixir força. Com que llavors sí que feia fred i amenaçava amb fer-ne durant molt de temps, vaig teixir bufs per a tota la família, mirant que cadascú tingués el color que més li podia agradar. Això sí, sense preguntar, que eren regals sorpresa!
Per la Mariona també vaig fer un gorret. Li queda conjuntat amb la jaqueta de coloraines que porta, i és d'allò més suau. Des que li vaig regalar no s'ho ha tret de sobre!
Els altres quatre bufs els vaig teixir amb un punt màgic. Bé, no és que sigui màgic, sino que un cop teixit s'estira, se'n desfà la meitat, i queda esponjosíssim. Ideal.
Em sembla que vaig encertar en tots. I ara, aprofitant que encara refresca, us els vull ensenyar.
Us agraden?

Parecía que ya taníamos aquí la primavera, pero vuelve a hacer frío ... Y así pasa lo que pasa, que todo el mundo está resfriado.
Allí por las fiestas navideñas tejí bastante. Como entonces sí hacía frío y amenazaba con hacer durante mucho tiempo, tejí bufs para toda la familia, intentando que cada uno tuviese el color que más podía gustarle. Eso sí, sin preguntar, ¡que eran regalos sorpresa!
Para Mariona también tejí un gorrito. Le queda conjuntado con la chaqueta de colorines que lleva, y es supersuave. Desde que se lo regalé ¡no se lo ha quitado de encima!
Los otros cuatro bufs los tejí con un punto mágico. Bueno, no es que sea mágico, sino que una vez tejido se estira, se deshace la mitad, y queda esponjosísimo. Ideal.
Creo que acerté en todos. Y ahora, aprovechando que todavía refresca, os los quiero enseñar. 
¿Os gustan?

Gorret i buf per la Mariona.
El gorret, de ganxet. El buf, de mitja

Amb les diferents eines de teixit surten dissenys molt diferents

Teixit en punt de jersei

Un cop acabat, estirem i anem desfent
la meitat del que hem teixit

Punt abans i després de desfer-ne una part.
Es veu molt bé la diferència

En tons de gris

Contrast de punts, abans i després

En blaus i marrons

Contrast de punts, abans i després

Llana amb efecte de franges, en grana i negre

La llana és més gruixuda,
i produeix un efecte una mica diferent

Joc de colors. Ultrasuau