Cercar en aquest blog

Quanta gent ha passat per aquí?


He pres una decisió

Fa temps que hi pensava, però avui m'he decidit.
Espero tenir una bona rebuda, i poder compartir amb qui sigui que hi hagi a l'altra banda de la pantalla les meves inquietuds, les meves petites creacions, les meves descobertes.
No sé massa bé com començar, però avui faig el primer pas.
Voleu entrar al bloc? Hi esteu convidats.

diumenge, 9 d’octubre del 2011

Cortina de càpsules de cafè

Avui porto fotos de la cortina acabada. Bé, potser alguna dia m'animo i encara hi afegeixo alguna tira de càpsules més. Qui sap!
Per si a algú li pica la curiositat, he comptat quantes càpsules he utilitzat en total, per a aquesta feina, i si no m'he descomptat, cosa fàcil per altra banda, perquè de tant comptar al final et ballen els números, són 1612!!! Mare meva! Quina feinada! Us imagineu recol·lectar, netejar, aixafar, ordenar, ... 1612 càpsules? Uf! Més val no pensar-hi. Sort que ho he anat fent a estonetes ... 
M'agrada imaginar que, darrere de cada càpsula, hi ha una història. Un cafè ràpid, abans de sortir de casa, amb la son encara enganxada als ulls. Un cafè a mig matí, esgarrapant uns minutets per fer una pausa. Un cafè, després de dinar, conversant tranquil·lament. Un cafè amb llet el matí de diumenge, amb calma, i encara amb el pijama posat, gaudint de l'aroma que omple la casa i ens fa sentir bé. Es diria que, fins i tot un simple cafè, pot tenir poesia. 
Espero que us agradi la feina que he fet, i que trobeu que el resultat és interessant i decoratiu. 

Hoy traigo fotos de la cortina terminada. Bueno, tal vez algún día me animo y todavía añado alguna tira de cápsulas más. ¡Quién sabe!
Por si a alguien le pica la curiosidad, he contado cuántas cápsulas he usado en total, para este trabajo, y si no me he descontado, cosa fácil por otra parte, porque de tanto contar te acaban bailando los números, son ¡1612! ¡Madre mía! ¡Qué trabajo! ¿Os imagináis recolectar, limpiar, aplastar, ordenar ... 1612 cápsulas? ¡Uf! Más vale no pensarlo. Menos mal que lo he ido haciendo a ratitos ... 
Me gusta imaginar que, detrás de cada cápsula, hay una historia. Un café rápido, antes de salir de casa, con los ojos todavía llenos de sueño. Un café a media mañana, arañando unos minutitos para hacer una pausa. Un café, después de comer, conversando tranquilamente. Un café con leche la mañana del domingo, con calma, y todavía en pijama, disfrutando del aroma que llena toda la casa y nos hace sentir bien. Se diría que, incluso un simple café, puede tener poesía.
Espero que os haya gustado mi trabajo, y lo encontréis interesante y decorativo. 


Fragment de la cortina vista des de la cuina
La combinació de colors és important

Cal anar amb compte amb els acabats

Vista general des del menjador

12 comentaris:

Mercader literari ha dit...

hola! És genial!!!! jo n'he començat a fer una i buscant fotos per agafar idees em trobo amb la teva! a veure si em queda tan maca a mi també....

Júlia ha dit...

Gràcies pel teu comentari.
Ara estic ampliant la cortina. Tenia tantes càpsules que vaig decidir fer-la una miqueta més gran.
El canvi és espectacular.
Espero que la teva et surti bé. Pren-t'ho amb paciència. Que tinguis sort.

Raquel ha dit...

Ara començo jo en la meua! molt xula Júlia!

Gràcies per deixar-nos inspirar!

Júlia ha dit...

Hola Raquel!
Suposo que ens ensenyaràs alguna foto ...
Per cert, avui me n'han mig encarregat una altra. A veure si em diuen les mides. Quins nervis!
Ah! I gràcies pel teu comentari. A disposar.

mmcactus ha dit...

Hola Julia!
Et felicito per la feina feta, és molt xula, volia fer una,ja estic recollint càpsules i tú m'acabes de donar la idea de fer-la amb diferents tonalitats.
Volia fer-te dues preguntes: quin fil has utilitzat per posar-les? i la segona, has posat les càpsules amb doble cara? o sigui, has enganxat dues càpsules perquè no es veiés la cara lletja?
Gràcies i moltes felicitats per les cosetes que fas!

Júlia ha dit...

Hola mmcactus!

El fil que he utilitzat és fil de niló, el "fil de pescar" de tota la vida. L'he posat doble, perquè aguanti una mica millor el pes de les càpsules, que sembla que no pesin, però quan en juntes unes quantes ...

I sí. Cada càpsula en són dues. Una per davant i l'altra per darrere, així no es veu la cara lletja de les càpsules, perquè ho vulguis o no, els fils no es queden del tot quiets, i van voltant ...

M'agrada que t'hagi agradat, i m'encanta haver pogut servir d'inspiració a algú. Ja m'ensenyaràs la cortina quan la tinguis acabada. Fet?

SUSSI ha dit...

Hola Júlia,buscant manualitats, acabo de descobrir el teu blog, i m' encanta. Soc una persona molt inquieta, i necesito fer coses a cada moment. Quant no faig cuinetes, faig pastissos, tinc un quadre a punt de creu començat des de fa temps, faig pitets per les amigues que han tingut algún nen, ara m' he apuntat a un curs de patchwork, no paro...també estic recollint càpsules per fer una cortina, i m'ha encantat el teu disseny, ja que jo volia possar tots els colors barrejats, tot i que no se encara on la possaré, pero es igual la vull fer. Si algun dia l' acabo, ja enviaré alguna foto. Ja u veus soc un "cul de mal seient". seguire mirant el teu blog per agafar idees. Moltes felicitats.

Júlia ha dit...

Hola Sussi!

Benvinguda al meu bloc.

Ja veus que jo també sóc un "cul inquiet". Per més que ho intenti, nop uc estar-me quieta. Sempre estic pensant què és el següent amb què m'embolicaré ...

Estic desitjant veure la teva cortina. Espero que et surti molt maca, i si tens algun problema, no dubtis a contactar amb mi. T'ajudaré encantada.

Lucy C ha dit...

Me encantaaaa xq no llegarán hasta aqui que con lo que me gusta el café tendria a montones para hacer cosas asi de bonitas.
Besito

Júlia ha dit...

¡Gracias Lucy!
Es un trabajo notable, pero el resultado vale la pena. Tantas horas de recolectar, clasificar, organizar, diseñar ... tienen su recompensa al final.

Anònim ha dit...

Hola Júlia, una cortina preciosa!
Fa temps que estic pensant de fer-ne una i ja tenc bastantes càpsules.
Però, tenc dubtes de com fer-la.
Com la subjectes adalt? Com l'enganxes a la porta?
Com aferres el fil, entre les dues càpsules?
Moltes gràcies i molt bon any!!!
Teresa.

Júlia ha dit...

Hola Teresa!
M'alegro que t'hagi agradat la cortina.
Per la part de dalt et pot servir qualsevol barra, canya, pal o el que tinguis. Jo vaig fer servir una canya de bambú no massa gruixuda.
El fil que subjecta les càpsules és de niló. El poso doble, lligat a la canya de bambú, i que arribi fins a terra, amb la llargada que m'interessa.
Per enganxar les càpsules faig servir cola termofusible. Una goteta de cola i una càpsula a banda i banda del fil, formant un disseny que prèviament he assajat en una superfície plana.
Paciència, hores i ... feina feta!
Espero que et decideixis i que et surti molt bé. I si no és molèstis, me la deixaràs veure quan la tinguis acabada?
Gràcies!